Kvantna psihologija

Kvantna psihologija je holistični - celostni pristop k znanju ali kot holistična-celostna psihologija, ki združuje več perspektiv in vključuje ne samo pristop k razumevanju človeške izkušnje in vedenja, temveč vse najpomembnejše vidike človeka na fizični, čustveni, mentalni in duševni ravni. Npr. debelost in prekomerna teža imata velik vpliv na posameznikove občutke in psihologijo. Ljudje so pogosteje izpostavljeni posmehu, žaljivkam, zavračanju, izolaciji in celo nasilju. To vodi v diskriminacijo in prizadene osebo zelo negativno. Lahko privede do nezadovoljstva samega sebe, v skrajni obliki pa tudi v hudo depresijo. Takšna bolezen, za katero je značilno kopičenje maščob v telesu, ima tudi iz vidika uradne medicine več možnih vzrokov: genetski, okoljski ali psihološki. To pomeni, da debelost ni povezana le z uživanjem hrane v velikih količinah. Iz vidika kvantne psihologije pa pomeni, da vzroki za debelost segajo mnogo dlje, lahko tudi v čas nosečnosti, ko je bil posameznik s to težavo kot fetus v maternici.

Prijavite se za posvet

  Copyright © 2017 Quantum Health. Vse pravice pridržane. To spletno mesto, vključno z vsemi gradivi, je avtorsko zaščiteno z zakoni o avtorskih pravicah. Vsako kopiranje ali prilagajanje podatkov je prepovedano.

  Kontakt

  Quantum Health
  Cesta na Brdo 85

  t: 070 160 288
  e: info@quantumhealth.si

  crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram